ΓΑΙΑ AMMONITE ΛΕΥΚΟ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΛΕΥΚΟ
  4. ΓΑΙΑ AMMONITE ΛΕΥΚΟ 750ML
Νέο ΓΑΙΑ AMMONITE ΛΕΥΚΟ 750ML ΚΡΑΣΙ

 

Εδώ και χρόνια παρακολουθούμε ένα συγκεκριμένο Σαντορινιό αμπελοτόπι και την έκφραση του στην οινοποίηση. Ο λόγος για το αμπέλι που είναι, εδώ, γνωστό ως «Θαλασσινά». ‘Ένα παλαιότατο κομμάτι που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Μεγαλοχωρίου, το οποίο σταθερά εκφράζει τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά του Ασύρτικου Σαντορίνης με εντυπωσιακή ένταση αλλά, ταυτόχρονα, και με φινέτσα.

Το «AMMONITE» είναι το κρασί που γεννήθηκε από αυτό το αμπέλι.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την ποικιλία και ακόμα περισσότερο το συγκεκριμένο αμπελοτόπι. Και όπως πάντα, η αλήθεια του κρασιού βρίσκεται πάντα στην ανοξείδωτη δεξαμενή. Ανοξείδωτη δεξαμενή, λοιπόν, με ένα πολύ μικρό ποσοστό του κρασιού να έχει περάσει από παλιό βαρέλι που έρχεται να συμπληρώσει διακριτικά και να μαλακώσει την εντυπωσιακή οξύτητα που εκφράζει αυτό το αμπέλι, ακόμα και για Σαντορινιά δεδομένα. Η οινοποίηση πραγματοποιείται με έναν πολύ λιτό τρόπο που επικεντρώνεται στην έκφραση των ποικιλιακών χαρακτηριστικών. Με αυτήν την τρομακτική οξύτητα και το παραδόξως ψηλό αλκοόλ, θα περίμενε κανείς μια ακόμη Σαντορίνη δυνατή, στιβαρή και πομπώδη. Ωστόσο, ο Αμμωνίτης μας μάλλον εκφράζεται καλύτερα από τις λέξεις ισορροπία και κομψότητα. Ταυτόχρονα στη μύτη κυριαρχεί η ορυκτότητα με πρωτοφανή ένταση, ποτέ όμως επισκιάζοντας την πολυπλοκότητα του κρασιού.

Ο Αμμωνίτης είναι απολίθωμα: μια «γέφυρα» μεταξύ της ξηράς και της θάλασσας. Είναι ένα concept που ενώνει τη Σαντορίνη και τη Νεμέα, για αυτό άλλωστε είναι και το λογότυπό της εταιρίας μας. Στην ετικέτα του «AMMONITE» αποτυπώνεται μια σειρά από νούμερα που είναι γνωστή ως η ακολουθία Fibonacci. Πρόκειται για τη γεωμετρική πρόοδο που ορίζει το σχήμα της σπείρας – του ίδιου του Αμμωνίτη, τη χρυσή τομή και, άρα, την τελειότητα στη φύση.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΜΕΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΑΛΚΟΟΛ -
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.037.037.0054
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
68,20€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι