ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ 750ML
Νέο ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΗΣ 750ML ΚΡΑΣΙ

Ο Μυλοπόταμος Επιφανής είναι ένα ξηρό κρασί, με βαθύ κόκκινο χρώμα, που παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό από τους δεκαπενταετούς αμπελώνες του Μυλοποτάμου. Ωριμάζει σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια. Πλούσια αρώματα αποξηραμένων δαμάσκηνων, κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών, βανίλιας και μαύρης σοκολάτας. Γεμάτο σώμα, πλούσιες τανίνες, ισορροπημένη οξύτητα και παρατεταμένη «γλυκιά» επίγευση. Ένα κρασί με πολλές υποσχέσεις στους λάτρεις του είδους που περιλαμβάνουν στο κελάρι τους, κρασιά ηλικίας άνω των δέκα ετών. Εάν το ρίξετε σε καράφα πριν το καταναλώσετε, θα "ανοίξει" και θα σας δώσει όλα τα αρώματά του.

Συνδυασμός φαγητού: κόκκινα κρέατα, κυνήγι και πουλερικά, ξηρά τυριά.
Σερβίρεται καλύτερα στους 16 - 18 ℃.

Εκεί που η ανατολική ακτή του Αγίου όρους υποδέχεται τις πρώτες ακτίνες του ήλιου πέρα από την άκρη του Αιγαίου Πελάγους, ανάμεσα σε βράχια, ένα αστείρευτο ποτάμι, έναν ελαιώνα και το πράσινο δάσος, απλώνονται τα αμπέλια του Μυλοποτάμου.

Στο πρώτο Μετόχι (Αγρόκτημα) της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, φυτεύτηκε αμπελώνας με παραδοσιακή παραγωγή κρασιών το 973 μ.Χ. και συνέχισε ο Μοναχός και Γέροντας Επιφάνιος.

Σήμερα ευδοκιμεί ένας αμπελώνας 50 στρεμμάτων, από τα σταφύλια του οποίου, παράγονται τα κρασιά Μετόχι Μυλοπόταμος με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Μυλοπόταμος εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων κατά το πρότυπο ISO22000:2005 σε όλα τα στάδια από την παραγωγή (οινοποίηση) έως την συσκευασία και εμπορία των κρασιών.

Επιπλέον, τα κρασιά του Μυλοποτάμου, είναι βιολογικής καλλιέργειας, πιστοποιημένα από την εταιρεία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΒΙΟΕΛΛΑΣ.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΟΧΙ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΣ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΛΗΜΝΙΟ
ΑΛΚΟΟΛ -
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.175.175.0005
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
26,04€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι
Ετικέτες: ΚΡΑΣΙ,