ΓΑΙΑ VINSANTO 500ML

  1. Αρχική
  2. ΓΑΙΑ VINSANTO 500ML
VINSANTO ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ - ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΓΑΙΑ VINSANTO 500ML ΚΡΑΣΙΑ

Ενώ ένα τμήμα των σταφυλιών αφυδατώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο κάτω από τον αυγουστιάτικο σαντορινιό ήλιο, ένα άλλο τμήμα αφυδατώνεται στην σκιά, προστατευμένο από την απευθείας ακτινοβολία του ήλιου, τεχνική που βοηθά στο να διατηρηθούν καλύτερα τα αρώματα της ποικιλίας.

 
Μετά από δέκα μέρες περίπου στον ήλιο, και αφού πλέον τα σταφύλια έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος από το νερό τους, τα πιέζουμε εξαντλητικά και για πολλές ώρες, μέχρι να μας αποδώσουν και την τελευταία σταγόνα του ιδιαίτερα συμπυκνωμένου και αρωματικού τους μούστου. Εκτιμούμε ότι μέχρι το στάδιο αυτό, η απόδοση δεν ξεπερνά τα 80-100lt μούστου για κάθε στρέμμα αμπελώνα!
 
Στη συνέχεια, ο μούστος τοποθετείται σε παλιά δρύινα βαρέλια όπου πολύ αργά, ξεκινά η αλκοολική ζύμωση. Η ζύμωση αυτή, κάτω από την επίδραση των πολλών σακχάρων και της αλκοόλης που δημιουργείται, θα σταματήσει από μόνη της, οδηγώντας έτσι στην γέννηση ενός φυσικά γλυκού οίνου.
 
Στη συνέχεια ο χρόνος επιβραδύνεται…
 
Το VINSANTO μας θα συνεχίσει να παραμένει και να παλαιώνει, μέσα στα ίδια αυτά βαρέλια που ζύμωσε για τουλάχιστον 10 μακρά έτη, αποκτώντας μέσα από την αλληλουχία των εποχών, τόσο το βαθύ χρώμα μελιού που το χαρακτηρίζει όσο και τον πολύπλοκο αρωματικό του χαρακτήρα.
 
Όταν επιτέλους φτάσει η κατάλληλη στιγμή, το VINSANTO απλά θα εμφιαλωθεί χωρίς να υποστεί την παραμικρή κατεργασία ή φιλτράρισμα.
 
Σύνθετα και έντονα αρώματα που παραπέμπουν σε φρούτα που έχουν περάσει από τη φωτιά και έχουν καραμελοποιηθεί, με κυρίαρχα τις σταφίδες, τα βερίκοκα και τα σύκα. Γλυκιά και ιδιαίτερα πολύπλοκη γεύση με εντυπωσιακή διάρκεια. Νότες καφέ, περγαμόντου και πάλι ξερού σύκου είναι οι πλέον διακριτές. Σημαντικό επίσης είναι να τονιστεί, ότι
αν και πρόκειται για ένα πολύ γλυκό κρασί, καταφέρνει να ισορροπήσει με μια καλή οξύτητα που συνεχίζει να του δίνει νεύρο και ένταση.
 
Μπορείτε να απολαύσετε αυτό το σπάνιο κρασί πάντα κρύο, στους 6°-8°C περίπου, συνοδεύοντας ένα πλούσιο επιδόρπιο με βάση την μαύρη σοκολάτα ή απλά να συνεχίσετε να το παλαιώνετε για πολλά-πολλά ακόμα χρόνια.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΟ, ΛΙΑΣΤΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΓΛΥΚΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΗΔΑΝΙ, ΑΘΗΡΙ, ΑΣΥΡΤΙΚΟ
ΧΡΟΝΙΑ -
ΑΛΚΟΟΛ 14%
ΦΙΑΛΗ 500ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.037.037.0020
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
37,20€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι