ΓΑΙΑ S ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ & SYRAH 750ML

  1. Αρχική
  2. ΓΑΙΑ S ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ & SYRAH 750ML
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ - ΓΑΙΑ S ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ & SYRAH 750ML  ΚΡΑΣΙΑ

Αρχές του 2007. Κούτσι Νεμέας. Πιστεύοντας στη δυναμική της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας, η οποία δεν πρέπει να περιορίζεται σε μία μόνο ποικιλία, δημιουργήσαμε το ΓΑΙΑ S. Ένα νέο κρασί που συνδυάζει το πολυαγαπημένο μας Αγιωργίτικο με το γαλλικό Syrah. To S μπορεί να ερμηνευθεί από όποια πλευρά θέλει κανείς: S για Syrah αλλά και S για Super Nemea.

Τα σταφύλια προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα ημιορεινό  Κούτσι  της Νεμέας. Το ΓΑΙΑ S παλαιώνει 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt από τα δάση Nevers  και Allier της Κεντρικής Γαλλίας, και στη συνέχεια αφού εμφιαλωθεί, χωρίς να μεσολαβήσει φιλτράρισμα ή κάποια άλλη κατεργασία, παραμένει στη φιάλη 5 μήνες πριν διατεθεί στο εμπόριο.

Το αποτέλεσμα είναι ένας οίνος με ιδιαίτερα βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα, αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας, όπου το Αγιωργίτικο και το Syrah αλληλοσυμπληρώνονται με αμοιβαίο σεβασμό.
Η δομή του είναι στιβαρή, πληθωρική και γενναιόδωρη.

Σε ιδανικές συνθήκες διατήρησης, σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12ο-14οC, το ΓΑΙΑ S θα συνεχίσει για περισσότερο από μία δεκαετία να εξελίσσεται προς μία ακόμα πολυπλοκότερη μορφή.

Θυμηθείτε να περάσετε το ΓΑΙΑ S σε μία φαρδιά καράφα (decanting), τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε.
Η νέα διάσταση που θα αναδυθεί μπροστά σας, θα σας ενθουσιάσει!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, , ΝΕΜΕΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ, SYRAH
ΧΡΟΝΙΑ -
ΑΛΚΟΟΛ 14%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.037.037.0009
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
17,67€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι