ΚΑΣΤΡΟ ΤΕΝΤΟΥΡΑ 25% 500ML

  1. Αρχική
  2. ΚΑΣΤΡΟ ΤΕΝΤΟΥΡΑ 25% 500ML
ΚΑΣΤΡΟ ΤΕΝΤΟΥΡΑ 25% 500ML  ΠΟΤΑ

Η “ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ” είναι το κατ’ εξοχήν ηδύποτο της Πάτρας. Η ονομασία της προέρχεται από το λατινικό "tinctura" που σημαίνει βάμμα, εκχύλισμα. Η προέλευσή της, σύμφωνα με την παράδοση, ανάγεται γύρω στον 15ο αιώνα, την εποχή των Ενετών. Οι παλιοί Πατρινοί ονόμαζαν την ΤΕΝΤΟΥΡΑ και “μοσχοβολήθρα” επειδή είχε έντονο άρωμα, και την έπιναν συνήθως μετά από ένα καλό γεύμα, σαν χωνευτικό λικέρ (digestif).

Η ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ είναι η μοναδική που περιέχει 100% φυσικά εκχυλίσματα μπαχαρικών και φρούτων, κυρίως κανέλλας και γαρύφαλλου, αλλά επίσης μοσχοκάρυδου, εσπεριδοειδών, μαστίχας Χίου κλπ. Η χρήση 100% φυσικών εκχυλισμάτων είναι αυτή που έδωσε άριστη ποιότητα και ιδιαιτερότητα τόσο στην ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ, όσο και στα υπόλοιπα αποστάγματα και λικέρ που παράγουμε.

Επιπλέον, όσον αφορά τα φυσικά εκχυλίσματα και αιθέρια έλαια κανέλλας και μαστίχας Χίου που περιέχει, εργαστηριακές (in vitro) μελέτες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σε συνεργασία με την ποτοποιία μας, έδειξαν ότι διαθέτουν αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, στα πλαίσια του ερευνητικού Έργου «Χρήση βιολογικά ενεργών αιθέριων ελαίων στην παραγωγή αλκοολούχων ποτών και προϊόντων ζαχαροπλαστικής με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία». 

 

Σήμερα, η ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ είναι το πλέον χαρακτηριστικό πατρινό προϊόν. Αποτελεί κλασική αξία και πίνεται παντού: στο εστιατόριο μετά το φαγητό, στο μπαρ και στα café σκέτη, με πάγο ή σε κοκτέιλ με μπράντυ, τσίπουρο, μαστίχα ή και με χυμούς από κόκκινα φρούτα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα σφηνάκι σκέτο ή με κρέμα γάλακτος και τριμμένη κανέλλα ή να το προσθέσετε στα ζεστά ροφήματά σας, δίνοντάς τους μία ξεχωριστή, αρωματική, πικάντικη γεύση.

Η ετικέτα, το κουτί και γενικότερα η καλλιτεχνική επιμέλεια στην ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ φέρουν την υπογραφή της ζωγράφου Ευθαλίας Κατσιγιάννη.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΛΙΚΕΡ, ΤΕΝΤΟΥΡΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΤΡΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΑΧΑΛΗΣ
ΑΛΚΟΟΛ 25%
ΦΙΑΛΗ 500ML
Κωδικός Προϊόντος: ΠΤ.019.019.0103
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
15,95€
Ποσότητα: