ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΟΥΖΟ 200ML

  1. Αρχική
  2. ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ
  3. ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΟΥΖΟ 200ML
ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΟΥΖΟ 200ML ΟΥΖΟ
Η ιστορία του Ούζου Ματαρέλλη ξεκινάει στο Λισβόρι της Λέσβου, οπού γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης. Tο μεράκι και η αγάπη του για τη γη και την καλλιέργεια του γλυκάνισου, τον ώθησαν στη δημιουργία του δικού του χειροποίητου ούζου
 
Ο Χαράλαμπος Ματαρέλλης, έχει αφιερώσει τη ζωή του στον γλυκάνισο που εδώ και χρόνια καλλιεργεί και συλλέγει στα παραθαλάσσια, βιολογικής γεωργίας κτήματά του, στο Λισβόρι, εκεί που ανθεί ο καλύτερος γλυκάνισος του κόσμου.
Πριν από κάθε απόσταξη,μια ξεχωριστή διαδικασία λαμβάνει χώρα, όταν τα σακιά με το γλυκάνισο βυθίζονται στη θάλασσα για να "αιχμαλωτίσουν" την αλμύρα της. Στη συνέχεια, ξεκινά η διαδικασία της 100% διπλής απόσταξης. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες, καθώς οι παραδοσιακοί χάλκινοι άμβυκες τοποθετούνται πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς, τα οποία εξασφαλίζουν πιο αργή απόσταξη και πιο «απαλό» αποτέλεσμα. Με μεράκι και υπομονή, το αποτέλεσμα αυτής της χειροποίητης διαδικασίας είναι ένα ούζο με μοναδικό άρωμα και εξαίσια γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.
 
Συστατικά
Η μοναδικότητα του Ούζου Ματαρέλλη αναδεικνύεται 
από το βιολογικό γλυκάνισο, που είναι το βασικό του συστατικό και το μέλι. 
 
Ο γλυκάνισος, 
ο καρπός ενός μονοετούς φυτού, έχει βρει τις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης στα ηφαιστιογενή εδάφη των κτημάτων του Χαράλαμπου Ματαρέλλη, στο Λισβόρι Λέσβου.
 
Εδάφη βιολογικής γεωργίας, προικισμένα με ανόργανα συστατικά, που φέρνουν στην επιφάνεια τα θερμά ιαματικά νερά που περιβάλλουν την περιοχή και δίνουν εξαίρετης ποιότητας γλυκάνισο, πλούσιο σε αρωματικά συστατικά.
 
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στο Λισβόρι ανθεί
ο καλύτερος γλυκάνισος του κόσμου.
 
Παρόλο που ο γλυκάνισος επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις των κλιματολογικών συνθηκών, η προσεκτική καλλιέργεια και η συνεχής επαγρύπνηση του Χαράλαμπου Ματαρέλλη καταφέρνουν να δώσουν κάθε χρονιά υγιείς καρπούς με τη χαρακτηριστική ποιότητα του γλυκάνισου Λισβορίου.
 
Ο πάντα φρέσκος γλυκάνισος, έπειτα από τη συγκομιδή με το χέρι, μπαίνει σε σακιά και βυθίζεται στη θάλασσα για να αλατιστεί με φυσικό τρόπο και να προσδώσει την ιδιαίτερη γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα στο ούζο Ματαρέλλη.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΟΥΖΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗΣ
ΑΛΚΟΟΛ 40%
ΦΙΑΛΗ 200ML
Κωδικός Προϊόντος: ΠΤ.001.001.0030
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
5,25€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι