Βιολογικός single-vineyard οίνος από σταφύλια της στιβαρής ποικιλίας Ασύρτικο.
Αμπελοτόπι: Φούρνος. Κλίση 13-17% σε πλαγιά κοντά στους βράχους των Μετεώρων σε υψόμετρο 280m.
Έδαφος: Αργιλο-ασβεστολιθικό. Υπέδαφος: Σχιστόλιθος.
Μεσόκλιμα: Ηπειρωτικό με εξισορροπητική επίδραση της Πίνδου και του Πηνειού ποταμού. Χαρακτηρίζεται από βαρείς υγρούς χειμώνες, ηλιόλουστα, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας.
Απόδοση: 470kg σταφυλιών/στρέμμα
Tρύγος: 2η εβδομάδα του Αυγούστου
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση των σταφυλιών για 6-8 ώρες και ελαφρά πίεση σε πνευματικό πιεστήριο. Αλκοολική ζύμωση σε ανοξείδωτη δεξαμενή και βαρέλια γαλλικής δρυός. Παλαίωση με τις οινολάσπες (sur lies) για 40 μέρες.
Γευσιγνωστική σημείωση: Λαμπερό λεμονοπράσινο χρώμα, αρώματα περγαμόντου και γκρέιπφρουτ, λουλουδάτα αρώματα λεμονανθών και νύξεις λουΐζας. Στο στόμα έχει δροσερή οξύτητα, γεμάτο σώμα και μακρά επίγευση με έντονη ορυκτότητα. Συνοδεύει: Ψάρια, θαλασσινά και λευκά κρέατα.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΞΗΡΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΕΩΡΑ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΤΣΙΛΙΛΗΣ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | ΑΣΥΡΤΙΚΟ |
ΧΡΟΝΙΑ | 2017 |
ΑΛΚΟΟΛ | 13% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |