Το νησί της Λέσβου και πιο συγκεκριμένα το Πλωμάρι, έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή του Ούζου. Εδώ, το Ούζο ξεκίνησε να παράγεται το 19ο αιώνα από ελληνικές οικογένειες και αποστάζεται μέχρι και σήμερα με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Πλωμάρι θεωρείται η πατρίδα του Ούζου. Είναι ένας ευλογημένος τόπος, τον οποίο η φύση έχει απλόχερα προικίσει. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, ήταν κατά το 19ο αιώνα
σημαντικό εμπορικό λιμάνι. Οι κάτοικοι του Πλωμαρίου, ταξιδεμένοι κοσμοπολίτες, ναυτικοί και έμποροι, ήταν μία εύπορη τάξη που ήξερε να απολαμβάνει τις χαρές της ζωής. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το εύφορο έδαφος και τους αρίστης ποιότητας καρπούς και βότανα της λεσβιακής γης, βοήθησαν τους τοπικούς παραγωγούς να φτιάξουν Ούζο εξαιρετικής ποιότητας.
Η μυστική συνταγή
Πάντα με παρέα. Με νερό ή και με πάγο το Ούζο είναι πάντα καλύτερο από σκέτο. Ο πάγος δίνει στο Ούζο τη σωστή θερμοκρασία, ενώ με την προσθήκη νερού το Ούζο αποκτά το χαρακτηριστικό γαλάκτωμα που όλοι αγαπάμε. Και μία λεπτομέρεια που αξίζει να γνωρίζουμε: καλό είναι να προστίθεται πρώτα το νερό και στη συνέχεια ο πάγος. Ακολουθώντας αυτήν τη σειρά, απολαμβάνουμε το Ούζο με τον καλύτερο τρόπο, αφού και μειώνεται σταδιακά η θερμοκρασία και απελευθερώνονται σωστά όλα του τα αρώματα.
Η λιτότητα είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζονται πολλές πιατέλες. Οι μεζέδες πρέπει να είναι μικροί και ανανεώσιμοι, για να διακρίνονται στο πιάτο και να προσφέρονται ευκολότερα! Πάνω από όλα, όμως, ο κανόνας είναι ένας: αυτοσχεδιάστε αυθόρμητα.
Μόνο έτσι θα γνωρίσετε την εμπειρία του αυθεντικού.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΟΥΖΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ |
ΑΛΚΟΟΛ | 40% |
ΦΙΑΛΗ | 50ML |