Τύπος: Ο.Π.Α.Π. Νεμέα, ερυθρός, ξηρός
Αρ. Φιαλών: 3.600 φιάλες
Παραγωγός: Α. & Γ. Παπαϊωάννου Ο.Ε. - Αρχαία Νεμέα 20500 Κορινθία
Προέλευση Σταφυλιών: Από επιλεγμένο κομμάτι του αμπελώνα με παλαιά κλήματα
Ποικιλίες: Αγιωργίτικο 100%
Οινοποίηση - εμφιάλωση: Στο οικογενειακό οινοποιείο στην Αρχαία Νεμέα
Γευσιγνωσία: Χαρακτηρίζεται από συμπυκνωμένα και πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων ενισχυμένων από αρώματα μπαχαρικών όπως μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Στο στόμα ξεκινάει με γλύκα και σύντομα κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι έντονες ακόμα τανίνες του.
Αρμονία: Συνδυάζεται με όλα τα πλούσια πιάτα κρεάτων, ιδιαίτερα όταν γίνονται με τη συμμετοχή μπαχαρικών.
Σερβίρεται: Στους 18 βαθμούς σε κλειστή τουλίπα.
Οινοποίηση - παλαίωση: Κλασσική ερυθρή οινοποίηση. Παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 20 μήνες και τουλάχιστον ένα χρόνο στη φιάλη. Επιδέχεται παλαίωση άνω των δέκα ετών ή και περισσότερο.
Βραβεία:
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΕΡΥΘΡΟ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΝΕΜΕΑ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ |
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ | ΞΗΡΟ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ |
ΧΡΟΝΙΑ | - |
ΑΛΚΟΟΛ | 13.5% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |