Χαρακτηρίζεται από βαθυκόκκινο χρώμα με αρώματα πράσινης πιπεριάς, βατόμουρου, σοκολάτας, βανίλιας, λιβάνι, καπνού και μπαχαρικών.
Στο στόμα είναι πλούσιο, μεστό, άγριο τώρα που είναι ακόμη φρέσκο, με πολύ καλή δομή και εξαιρετική επίγευση.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Αχαΐας
Περιοχή: Αχαΐα
Ποικιλία: Λαγόρθι 60%, Ασπρούδες (Σανταμεριάνα, Λευκή Βολίτσα, Μυγδάλι, Μπρένα) 30%, Chardonnay 10%.
Τύπος: Λευκός, Ξηρός
Αμπελώνας: Στο Βασιλικό Αχαΐας σε υψόμετρο 150 μέτρων. Έδαφος αμμοαργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 800 - 900 κιλά στο στρέμμα.
Τρύγος: Το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, με σακχαροπεριεκτικότητα περίπου 235 γρ./ λίτρο.
Οινοποίηση: Κλασσική ερυθρά οινοποίηση. Παραμονή για 12 - 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια 225 lt.
Συντήρηση: Σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορείτε να το απολαύσετε για 10 χρόνια ακόμη.
Συνθήκες συντήρησης: Θερμοκρασία: 12-13°C, Υγρασία: 65%
Αρμονικά εδέσματα: Συνδυάζεται με κρεατικά πάσης φύσεως στο φούρνο, στη σούβλα ή στα κάρβουνα, αλλαντικά, καθώς και με γλυκά που έχουν βάση τη σοκολάτα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Σερβίρεται στους 18°C
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΕΡΥΘΡΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ |
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ | ΞΗΡΟ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC |
ΧΡΟΝΙΑ | - |
ΑΛΚΟΟΛ | 14% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |