Η συνάντηση του Αγιωργίτικου, της πασίγνωστης ποικιλίας της Πελοποννήσου, με τις δύο ερυθρές ποικιλίες της Ηπείρου, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο χαρμάνι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ερυθρός ξηρός οίνος, με υπέροχο βαθύ ρουμπινί χρώμα.
Η παλαίωση του για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια ολοκληρώνει τη γεμάτη, βελούδινη και διακριτική γεύση του, αναδεικνύοντας μοναδικά τα γλυκά του αρώματα.
Χρώμα, Άρωμα, Γεύση
Χρώμα: Βαθύ κόκκινο, ρουμπινί.
Μύτη: Κυριαρχούν τα αρώματα γλυκών μπαχαρικών, όπως η βανίλια και η κανέλα, καθώς και αυτά των κόκκινων φρούτων του δάσους, όπως μύρτιλλο, βατόμουρο και φραμπουάζ.
Στόμα: Βελούδινη, γεμάτη γεύση σε ισορροπία με τις ευγενικές ταννίνες του και με κυρίαρχα τα κόκκινα φρούτα, καθώς και το ωραία ενσωματωμένο ξύλο. Επίγευση μακρά με νύξεις γλυκόριζας.
-Κρέατα- Κόκκινα, λευκά, κυνήγι, πουλερικά, στη σχάρα ή με σάλτσα...
-Τυριά- Κάθε είδους, από τα πιο ιδιαίτερα τοπικά μέχρι πικάντικα ή κρεμώδη...
-Μεζέδες- Από κλασικούς τηγανητούς μέχρι φουά γκρά και αυγοτάραχο Μεσολογγίου...
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΕΡΥΘΡΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ,ΗΠΕΙΡΟΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΖΙΤΣΑ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ |
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ | ΞΗΡΟ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ, ΒΛΑΧΙΚΟ, ΜΠΕΚΑΡΙ |
ΧΡΟΝΙΑ | - |
ΑΛΚΟΟΛ | 12% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |