To terroir της Σαντορίνης είναι παρόν σε όλες τις ποικιλίες του νησιού! Το θαυμάσιο Κατσανό του Γιώργου Γαβαλά, μια πολυετής και επίμονη προσπάθεια του οινοποιού έχει αποδώσει στο ομώνυμο κρασί θαυμάσιο κιτρινο χρώμα, αρώματα μελιού και λεμονιού αλλά και βερύκοκκου, ταιριαστη οξύτητα και μακρά, πολύ ευχάριστη επίγευση.
Η τοπική ποικιλία της Σαντορίνης Κατσανό καλύπτει λιγότερο από το 1% των αμπελώνων του νησιού και ...καλύπτεται σχεδόν πλήρως από το διάσημε Ασύρτικο. Το ίδιο και το δεύτερο συστατικό του, η Γαϊδουριά Εντούτοις, οι επίμονες προσπάθειες του Γιώργου Γαβαλά το έφεραν στην επιφάνεια και το ανάδειξαν στο ομώνυμο θαυμάσιο κρασί. Σερβίρεται στους 12 °C και μπορεί να συνοδεύσει θαλασσινά, λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες, ενώ είναι εξαιρετικό επίσης και σαν απεριτίφ.