ΜΠΟΥΤΑΡΗ CUVEE SPECIALE ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΛΕΥΚΟ
  4. ΜΠΟΥΤΑΡΗ CUVEE SPECIALE ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 750ML
ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΜΠΟΥΤΑΡΗ CUVEE SPECIALE ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 750ML ΚΡΑΣΙΑ

Για τον εορτασμό των 140 χρόνων της, η οινοποιία Μπουτάρη δημιούργησε και λανσάρει το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019, ένα ιδιαίτερο Μοσχοφίλερο από μια παρτίδα διαλεχτών σταφυλιών, παλαιών κλημάτων του ιδιόκτητου αμπελώνα της στη Μαντινεία.  

Το πλούσιο έδαφος, τα παλιά κλήματα πλέον των 47 ετών και το ευνοϊκό για την ποικιλία κλίμα του οροπεδίου, έδωσαν σταφύλια άριστης ωριμότητας και «ενέπνευσαν» την Οινοποιία Μπουτάρη στη δημιουργία ενός νέου Μοσχοφίλερου Μπουτάρη, ενός κρασιού που συγκεντρώνει έντονα τα βασικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου, όπως οι ανθώδεις και φρουτώδεις νότες στο άρωμα, η φρεσκάδα και η αρμονία στη γεύση.

Ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Μπουτάρης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Οινοποιίας Μπουτάρη, δήλωσε για το Μοσχοφίλερο Μπουτάρη Cuvée Spéciale 2019: «Πρόκειται για ένα κρασί που σηματοδοτεί τη συνέχεια στην ενεργή πρωτοπορία 140 χρόνων της εταιρίας Μπουτάρη. Υπηρετώντας τις πατρογονικές μας αξίες για ανάδειξη του επώνυμου, ποιοτικού ελληνικού κρασιού και αξιοποιώντας τους καρπούς του ιστορικού μας αμπελώνα στη Μαντινεία, μαζί με τις γνώσεις μας για την ποικιλία Μοσχοφίλερο, δημιουργήσαμε έναν ιδιαίτερο οίνο, «μια Cuvée Spéciale ” που εκφράζει την οινική μας ταυτότητα στο σήμερα. Είμαστε σίγουροι ότι θα αρέσει και θα αγαπηθεί, όσο αγαπήθηκε και το κλασσικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη». 

 

Οινοποίηση σταφυλιών της ποικιλίας Μοσχοφίλερο από αμπέλια ηλικίας 47 ετών που καλλιεργούνται σε αργιλοπηλώδη εδάφη στο Κτήμα Μπουτάρη στο Οροπέδιο της Μαντινείας. Ο τρυγητός διενεργείται χειρωνακτικά και ξεκινά με το πρώτο φως της ημέρας. Μετά τον τρυγητό ακολουθεί χειροδιαλογή των σταφυλιών στο οινοποιείο για την διασφάλιση της αρίστης υγιεινής κατάστασης του σταφυλιού ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται στο σύνολο της ποσότητας προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες, διαδικασία που στόχο έχει την μετάδοση του αρωματικού πλούτου του φλοιού της ράγας στο γλεύκος. Ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με επιλεγμένα στελέχη ζυμομυκήτων. Η αλκοολική ζύμωση διεξάγεται σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες 12 – 18C ενώ στα τέλη της, ο οίνος ωριμάζει για σύντομο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτες δεξαμενές με ταυτόχρονη ανάδευση των φίνων λασπών για την ανάδειξη του χαρακτήρα του. Εμφιαλώνεται μετά από ήπια διήθηση ώστε να διατηρούνται στο έπακρο τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.

 

Χαρακτιριστικά: Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με γκρι ανταύγειες. Ιδιαίτερα αρωματικό προφίλ που συνδυάζει χαρακτήρες όπως το γιασεμί, το αχλάδι, ο ανανάς και τα εσπεριδοειδή με νότες μέντας και κερήθρας. Δροσερό, γεμάτο και εξαιρετικά ισορροπημένο με τραγανή οξύτητα, ανεπαίσθητη γλυκύτητα και φρουτώδη επίγευση που διαρκεί.

 

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος: 10-12 °C

Συνοδεύει αρμονικά πληθώρα εδεσμάτων όπως ευωδιαστές σαλάτες, πιάτα ψητών λιπαρών ψαριών και θαλασσινών όπως επίσης και πλατώ κίτρινων τυριών ή φρούτων.

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
ΑΛΚΟΟΛ 11.5%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.041.041.0038
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
11,04€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι