ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ ΕΡΥΘΡΟ 2013 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΕΡΥΘΡΟ
  4. ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ROSSIU DI MUNTE ΓΙΝΙΕΤΣ ΕΡΥΘΡΟ 2013 750ML
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ - ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ ROSSIU DI MUNTE  ΓΙΝΙΕΤΣ ΕΡΥΘΡΟ 2013 750ML ΚΡΑΣΙΑ

Οίνος Ερυθρός Ξηρός – Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μέτσοβο

Ποικιλία: Cabernet Sauvignon

Αμπελώνες: Γινιέτς Μετσόβου, σε υψόμετρο 1000 m. Από 1959 έως 1963.  O αμπελώνας είναι φυτεμένοι με τα πρώτα κλήματα Cabernet Sauvignon που ήρθαν στην Ελλάδα από τον Ευάγγελο Αβέρωφ. Πυκνότητα Φύτευσης 600 φυτά ανά στρέμμα

Έδαφος: Αμμοαργιλοπηλώδες με χαλίκια

Κλίμα: Ηπειρωτικό. Κατά την διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολλές βροχές και χιόνια. Το καλοκαίρι είναι δροσερό με αρκετές καταιγίδες. Το παραπάνω κλίμα βοηθάει τόσο στην άργη ωρίμανση των σταφυλιών με ταυτόχρονη διατήρηση της οξύτητας όσο και στην πολύ καλή φαινολική ωρίμανση.

Οινοποίηση: Εκραγισμός – έκθλιψη και εκχύλιση για 24 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ζύμωσης γίνονται 2-3 διαβροχές την ημέρα. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30oC και αμέσως μετά το τέλος της εκχύλισης το κρασί οδηγείται για ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 λίτρων  (Alliers Chauffe Legere- Chauffe Moyen), όπου παραμένει με τις οινολάσπες για δύο μήνες τουλάχιστον με 3 battonages την εβδομάδα. Η ωρίμανση στο βαρέλι συνεχίζεται για ακόμη 18 μήνες.

Χαρακτηριστικά: Βαθύχρωμο με μοβ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας συνδυασμένα ιδανικά με νότες δέρματος, γλυκών μπαχαρικών και κάφε. Στο στόμα είναι γεμάτο, με πλούσιες τανίνες και δομή που υπόσχεται μακρόχρονη παλαίωση.

Συνοδεύει: Kυρίως κρέατα. Ταιριάζει ιδιαίτερα με μοσχάρι, ψητό ή μαγειρευτό με πλούσιες σάλτσες.

 

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΤΣΟΒΟ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ CABERNET SAUVIGNON
ΧΡΟΝΙΑ 2013
ΑΛΚΟΟΛ 13.5%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.049.049.0178
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
29,33€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι