ΒΑΕΝΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΕΡΥΘΡΟ
  4. ΒΑΕΝΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 750ML
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ - ΒΑΕΝΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟ 750ML ΚΡΑΣΙΑ

Περί οίνου:

Ο Δαμασκηνός πήρε το όνομά του από το άρωμα του δαμάσκηνου που τον διακρίνει

Περιοχή: Αμπελουργική ζώνη Νάουσας, Βορειοδυτική Μακεδονία.

Τύπος: Οίνος Ερυθρός ξηρός
Ποικιλία: Ξινόμαυρο 100%

Οινοποιήση:

Κλασσική μέθοδος ερυθράς οινοποίησης συνδυασμένη με σύγχρονες τεχνικές που επαυξάνουν την δυναμική της ποικιλίας για καλύτερη ποιότητα. Η ζύμωση ολοκληρώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 28-30ο C. Η εκχύλιση του χρώματος διαρκεί 5-7 ημέρες. Η μηλογαλακτική ζύμωση ακολουθεί μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης.

Παλαίωση:

Η παλαίωση του οίνου επιτυγχάνεται κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και διαρκεί 18 μήνες. Για περίοδο 6 μηνών από την αναφερόμενη διάρκεια παλαίωσης, ο οίνος αναπαύεται σε καινούργια Γαλλικά δρύινα βαρέλια με έντονο κάψιμο. Η παλαίωση του οίνου συνεχίζει στην φιάλη

Χρώμα: Βαθύ κόκκινο με πυρόξανθες ανταύγειες

Μύτη:

Χαρακτηριστικό bouquet από αρώματα αποξηραμένων φρούτων, κανέλλας και μία αίσθηση ξύλου. Με την ανακίνηση του οίνου γίνονται αισθητά αρώματα από βανίλια, τομάτα, ελιά και σοκολάτα.

Γεύση:

Γεμάτο κρασί με πλούσιο σώμα, μαλακό με επίγευση μαύρων φρούτων και τονισμένες τανίνες.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος:

Γύρω στους 20ο C ενώ συνιστάται η μετάγγισή του από την φιάλη για να εκτιμηθεί η πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του.

Συνοδεύει:

Οι πλούσιοι οίνοι με τον πολύπλοκο χαρακτήρα τους, συνοδεύουν ιδανικά αρνάκι, κόκκινο κρέας και πικάντικα τυριά.

Αποθήκευση: Μεταξύ 5 και 8 χρόνια.

Αλκοόλη 13 % vol.
Σάκχαρα 1,8 g/l
Ολική οξύτητα 5,7 g/l
pH 3,3

 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΕΡΥΘΡΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΔ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΒΑΕΝΙ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ
ΑΛΚΟΟΛ 13%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.119.119.0024
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
12,50€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι