Το Αυλοτόπι από το Κτήμα Τσέλεπος είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Cabernet Sauvignon και ένα μεγάλο κόκκινο κρασί, που έχει αποδείξει πολλές φορές τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης της ποικιλίας!
Ο Γιάννης Τσέλεπος υπογράφει με μαεστρία μια υποδειγματική οινοποίηση της κλασικής γαλλικής ποικιλίας, με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, από το αμπέλι έως την τελική εμφιάλωση. Το όνομά του προήλθε από το ομώνυμο αμπελοτόπι στην Τεγέα Αρκαδίας, με τα ιδιαίτερα άγονα εδάφη και τις πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. Ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στην ιδανική ωρίμαση και τη μέγιστη συμπύκνωση του σταφυλιού ενώ η ιδιαίτερα μακρά εκχύλιση που διαρκεί 30 - 40 ημέρες ενσωμάτωσε όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά σε ένα γεμάτο ένταση κόκκινο κρασί. Η 15μηνη παραμονή του, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, του χάρισε τον βελούδινο χαρακτήρα, χωρίς όμως να λειτουργήσει εις βάρος του φρούτου.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΕΡΥΘΡΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΚΑΔΙΑ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ |
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ | ΞΗΡΟ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | CABERNET SAUVIGNON |
ΧΡΟΝΙΑ | - |
ΑΛΚΟΟΛ | 14% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |