Χαρακτηρίζεται από λευκοπράσινο χρώμα, με αρώματα κυρίως πεπονιού, μάνγκο, ακτινίδιο, ανανά.
Στο στόμα είναι φρουτώδες, με υψηλή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που του χαρίζει φρεσκάδα.
Κατηγορία: Π.Γ.Ε. Αχαΐας
Περιοχή: Αχαΐα
Ποικιλία: Λαγόρθι 60%, Ασπρούδες (Σανταμεριάνα, Λευκή Βολίτσα, Μυγδάλι, Μπρένα) 30%, Chardonnay 10%.
Τύπος: Λευκός, Ξηρός
Αμπελώνας: Στην ορεινή Αχαΐα σε υψόμετρο 800 – 900 μέτρων. Έδαφος κυρίως αργιλώδες ασβεστούχο. Η παραγωγή κυμαίνεται στα 700 κιλά στο στρέμμα.
Τρύγος: Τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτωβρίου με σακχαροπεριεκτικότητα περίπου 195 γρ./ λίτρο.
Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση.
Συντήρηση: Σε ιδανικές συνθήκες συντήρησης μπορείτε να το απολαύσετε για 3 χρόνια ακόμη.
Συνθήκες συντήρησης: Θερμοκρασία: 12-13°C, Υγρασία: 65%
Αρμονικά εδέσματα: Συνδυάζεται υπέροχα με θαλασσινά (μύδια αχνιστά, γυαλιστερές, κυδώνια, στρείδια, χτένια), ψάρια ψητά στα κάρβουνα, εξωτικά φρούτα.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: Σερβίρεται παγωμένο στους 10°C
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ: | |
ΤΥΠΟΣ | ΛΕΥΚΟ |
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ | ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ |
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ | ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ |
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ | ΞΗΡΟ |
ΠΟΙΚΙΛΙΑ | CHARDONNAY, ΑΣΠΡΟΥΔΙ, ΛΑΓΟΡΘΙ, ΡΟΔΙΤΗΣ |
ΧΡΟΝΙΑ | - |
ΑΛΚΟΟΛ | 11.5% |
ΦΙΑΛΗ | 750ML |