ΟΥΣΥΡΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΛΕΥΚΟ
  4. ΟΥΣΥΡΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟ 750ML
ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ - ΟΥΣΥΡΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ ΛΕΥΚΟ 750ML ΚΡΑΣΙΑ

Ο Σκωτσέζος Edward Maitland-Makgill - Crichton μαζί με την σύζυγο του Eillen Botsford - Βελισσαροπούλου, το έτος 2015 δημιούργησαν το βιολογικό οινοποιείο ΟυΣύρα που βρίσκεται στα Χρούσσα της Σύρου, των Κυκλάδων.
Εμπνεύστηκαν το όνομα του οινοποιείου από την Φοινικική διάλεκτο όπου ου σỦρα σημαίνει ευτυχής.
Ο οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης (οινολόγος στο Τ-ΟΙΝΟΣ, La Tour Melas & στο Bodega Krontiras), συνδράμει στην ανάδειξη δυο ποικιλιών κρασιού.
Το γνωστό τους Σεριφιώτικο (λευκός οίνος) με πιστοποίηση Π.Ο.(ποικιλιακός οίνος), και το Φωκιανό (ροζέ οίνος) με πιστοποίηση Π.Γ.Ε. (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη). Το 2020 είναι η χρονιά της 5
ης εμφιάλωσης τους.

Ο Edward Υποστηρίζει φανατικά τη βιολογική καλλιέργεια. Σκοπεύει μέχρι του χρόνου η δική του καλλιέργεια, αλλά και τα σταφύλια που προμηθεύεται από συνεργαζόμενους
παραγωγούς να είναι βιολογικά, με σκοπό να ακολουθήσει στη συνέχεια και τα πρωτόκολλα της βιοδυναμικής οινοποίησης.

 

Στο ποτήρι έχει ωχρό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη διακριτική, με αρώματα λεμονιού, γκρέιπφρουτ, ροδάκινου, πράσινου μήλου και κυδωνιού πλαισιωμένα από mineral νύξεις. Αίσθηση βρεγμένης πέτρας και θαλασσινής αύρας σε ταξιδεύουν νοητά στις Κυκλάδες.

Στο στόμα, έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Αρώματα ζουμερού πεπονιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, νεραντζιού, μπανάνας, λεμονιού και αλμυρές νύξεις ορυκτότητας. Απολαυστική λεμονάτη επίγευση που διαρκεί!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙ, ΛΕΥΚΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΕΡΙΦΟΣ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΟΥΣΥΡΑ
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟΣ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕΡΙΦΙΩΤΙΚΟ
ΑΛΚΟΟΛ 12,9%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.068.068.0031
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
14,19€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι