ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ AIORA ΛΕΥΚΟ 750ML

  1. Αρχική
  2. ΚΡΑΣΙ
  3. ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ AIORA ΛΕΥΚΟ 750ML
ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ AIORA ΛΕΥΚΟ 750ML ΛΕΥΚΟ

Στη γιορτή της Αιώρας, εν μέσω κρασοκατάνοιξης και πλούσιων δείπνων, νεαρές κοπέλες τραγουδούσαν πάνω σε αιώρες, οι οποίες στερεώνονταν σε κλαδιά δέντρων, ενώ οι χωρικοί άνοιγαν τους πίθους που περιείχαν το κρασί της χρονιάς και γίνονταν οι πρώτες δοκιμές. Μύτη γεμάτη φρεσκάδα, με αρώματα αχλαδιού, ροδάκινου, λεμονιού, lime, λευκά άνθη εσπεριδοειδών, αλλά και πράσινο αμύγδαλο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και αρωματική ένταση από ροδάκινο, λεμόνι, αχλάδι, κίτρο, lime και γκρέιπφρουτ.

Ποικιλία: Ασύρτικο Ξινόμαυρο Μαλαγουζιά

Αμπελώνας των ποικιλιών Ασύρτικο και Μαλαγουζιά: Βιολογική καλλιέργεια. Αμπελώνας σε παραθαλάσσια περιοχή με φτωχά εδάφη (κόκκινα χώματα με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε πέτρες). 

Οινοποίηση: Οινοποίηση σταθεροποίηση σε δεξαμενές με ελεγχόμενη θερμοκρασία

Αλκοόλ 12,5%

Γαστρονομικές πληροφορίες:

Συνοδεύει άριστα πιάτα ψαρικών. Επίσης μπορείτε να το δοκιμάσετε με ψητά πουλερικά και ποικιλίες τυριών.

 

Σερβίρεται σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία σε μικρότερα ποτήρια από ότι το κόκκινο κρασί, τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για να αναδεικνύουν τα σπαρταριστά αρώματα των λευκών κρασιών.

Είναι ποτήρια με πολύ στενότερο στόμιο ούτως ώστε να εισέρχεται σημαντικά λιγότερος αέρας και να διατηρούνται περισσότερο η ένταση και τα χαρακτηριστικά των αρωμάτων, ενώ δέχονται και μικρότερη ποσότητα κρασιού έτσι ώστε να μην προλαβαίνει το κρασί να ζεσταθεί και να χάσει τα χαρακτηριστικά του.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ:
ΤΥΠΟΣ ΛΕΥΚΟ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ MOSCHOPOLIS WINERY
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ ΞΗΡΟ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΣΥΡΤΙΚΟ, ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ
ΑΛΚΟΟΛ 12.5%
ΦΙΑΛΗ 750ML
Κωδικός Προϊόντος: ΚΤ.100.100.0152
Διαθεσιμότητα: Σε απόθεμα
14,11€
Ποσότητα: Προσθήκη στο καλάθι